Tuvaletler Neden Tıkanır?
Tuvaletler bir çok sebepten dolayı tıkanabilir. Peki Tuvaletler neden tıkanır? Tuvalet kağıdı yerine farklı bir kağıdın kullanılması, evde yapılan alçı ve benzeri sertleşen maddelerin tuvalet giderine atılması, bir cisim kaçması gibi durumlar, tuvalet tıkanıklığına neden olabilmektedir.
Evde bir yere alçı yapıldıktan sonra genellikle kap yıkanır ve bu da tuvalet giderine dökülür. Bu son derece yanlış bir işlemdir. Alçı çabuk katılaşan bir üründür ve gider borusunda kuruyarak tıkanıklığa neden olabilmektedir. Aynı şekilde çimento ile yapılan işlemde de yine çimentolar giderlere dökülmektedir. Çimentonun da çabuk katılaşan bir madde olduğu unutulmamalıdır. Her ne kadar ıslak bir alana döküldüğü düşünülse de alçı, çimento tarzı maddeler sertleşmeye devam ederek tıkanıklığa yüksek oranda sebebiyet verir.
Tuvaletlerde tuvalet kağıdı yerine zaman zaman başka kağıtların da kullanılması gibi bir durumla karşılaşılmaktadır. Tuvalet kağıdı su ile temas ettiğinde erime özelliğine sahiptir. Başka bir kağıt kullanıldığında tuvalet gider borusu tıkanabilmektedir. Bunun yanı sıra bazen çocuk oyuncaklarının da tuvaletlere düştüğü durumlar olabilmektedir. Bütün bu etkenler, tuvalet tıkanıklığı sorununu meydana getirmektedir.
Tuvalet tıkanıklığı nasıl açılır?
Tıkalı tuvaletlerin pompayla açılması mümkündür ancak bazen bu işlemin, tıkanıklığa neden olan cismin gider borusunun biraz daha ilerisine gitmesine neden olabilmektedir. Bu durumda tıkanıklık sorununun boyutları daha ileri seviyeye gidebilmektedir. Bu cisimler ana gider borusunu tıkadığında bir binadaki birkaç dairede aynı sorunla karşı karşıya kalınabilmektedir.
Tıkanıklık sorunlarında en doğru yöntem, tıkanmış bölümü kırmadan tıkanıklık açma cihazı kullanmaktır. Alanında tecrübe sahibi teknik ekibimizle, robot cihaz kullanarak tıkalı tuvaletleri açıyor ve yaşadığınız sorundan kurtulmanız için çözümler üretiyoruz. Kurtoğlu Kanal Açma Hizmetleri ekibine, kanal açma iletişim sayfasından bizlere ulaşabilirsiniz.
Çalışma arkadaşlarımız tıkanıklığa müdahale etmeden önce kameralı cihazlarla sorunun yerini ve nedenini tespit etmektedir. Bunun ardından işleme başlanmaktadır. Cisim parçalanmayacak bir maddeden oluşuyorsa helezon yaylar aracılığı ile çekilerek dışarı çıkartılmaktadır. Eğer cisim parçalanarak gider borusundan atılması söz konusuysa bu kez de hassas cihaz, gider borusuna zarar vermeden cismi parçalamaktadır. Her işlemin sonrasında kamera ile gider borusunun incelemesi yapılmaktadır. İşlem, cismin tamamen yok olduğundan emin olunana kadar devam etmektedir. Gider borusu tam anlamı ile temizlendikten sonra basınçlı su ile yıkanmaktadır. Bu işlemin maliyeti, klasik yöntemlerle yapılandan çok daha uygundur ve kısa sürede sonuçlanmaktadır.
Ayrıca klasik yöntemlerde tıkanıklığı açmak için kimyasal madde kullanılmaktadır ve bu madde kullanıldığında tuvaletin belirli bir süre kullanılmaması gereklidir. Oysa tıkanıklık açma cihazı kullanıldığında işlemin ardından tuvalet hemen kullanılabilmektedir. Tuvaletner neden tıkanır? sorusunu sormamak ve herhangi bir tıkanıklık sorunu yaşamamak için tuvalet giderlerine harici maddeler atmak ve dökmekten kaçınmalısınız.